0
Twój koszyk jest pusty.

Catering dla diabetyków (o obniżonym indeksie glikemicznym)


Dieta niskowęglowodanowa przeznaczona jest głównie dla osób chorych na cukrzycę. Pomaga kontrolować poziom cukru we krwi oraz zapobiega nadwadze. Dieta zmniejsza także ryzyko wystąpienia groźnych powikłań cukrzycy oraz redukuje też ryzyko chorób naczyniowych.
Dietę niskowęglowodanową mogą również stosować osoby zdrowych

 

Przykładowy jadłospis:

 

  poniedziałek wtorek środa
śniadanie Omlet z szynką i pieczarkami Płatki owsiane z orzechami i truskawkami Kasza jaglana z jogurtem i owocami
II śniadanie Koktajl wielowarzywny Jogurt z gruszką, musli Muffiny z rabarbarem
obiad risotto z mięsem drobiowym i warzywami Bakłażan zapiekany z pieczarkami Spaghetti ze szparagmi, wędzonym łososiem i grillowanymi warzywami
podwieczorek Krem z brukselki z pulpetami zupa krem z pomidorów koktajl marchwowo-selerowy
kolacja Sałatka z fetą Sałatka z grillowanym kurczakiem Sałatka ze świeżego ananasa, arbuza i pomarańczy